Dina naturliga buggar.

Att prata om styrkor och svagheter polariser egentligen bara vår kompetens och tillför det verkligen något? Är det dags att göra buggar till en framgångsfaktor?

För fyra år sedan tog jag bort begreppet svagheter ur mitt vokabulär och ersatte det med buggar. När man släpper något nytt, då är det alltid i en beta-version och då finns det naturligtvis buggar. Sedan uppdaterar man dessa efter hand med något excellent som mål. När vi rör oss framåt, gör något nytt, då är dessa buggar naturliga.

Om jag ser i mina analyser av en individs reputation att det helt saknas buggar, då blir jag lite orolig. Vågar man inte agera på nya sätt, ta till oss det nya? Idag betraktar jag buggar som naturliga och en del i framgången.

Vi behöver samtidigt ta till oss våra styrkor och fullt ut integrera dem i vårt agerande. När du konkret känner dessa via ditt reputation (dina stakeholders ser dem bäst), då gäller det att fullt ut befinna dig i sammanhang där dessa får fullt utlopp. För mig är de så mycket mer än vi normalt lägger i begreppet och täcker  allt från den upplevda nivån på din expertis till de soft skills som genererar 85 % av resultaten.

Vill du ha full koll på både dina buggar och framgångsfaktorer, då är kunskapen om ditt reputation det exklusiva verktyg och insikt som gör dig unik.


Publicerat

i

av